AliExpress levertijd

levertijd aliexpress

Aliexpress levertijd, hoe lang duurt het voordat jouw bestelling geleverd wordt? Dit is een een van de meestgestelde vragen als het gaat over het kopen op Aliexpress.

Het antwoord op de vraag is niet eenvoudig, ik ga je in dit artikel echter wel vertellen waar je rekening mee moet houden. Ik behandel in dit artikel niet alle mogelijk methoden omdat dit onbegonnen werk is. Je kunt er echter wel van op aan dat de onderstaande methodes grofweg 90% van het aanbod op Aliexpress dekken.

 

Waar selecteer je de verzendmethode in Aliexpress?

Voordat we door de verschillende opties heenlopen wellicht handig om eerst even te kijken waar je de verzendmethode kunt selecteren 😉

Deze selecteer je op de productpagina net iets boven de “Quantitity” (of hoeveelheid als je Aliexpress Nederlands als taalvoorkeur hebt)

aliexpress verzendmethoden

 

Verzendmethoden Aliexpress

Als eerste is het goed om je te realiseren dat iedere verkoper op Aliexpress zelf beslist hoe hij zijn goederen verstuurd. De gebruikte verzendmethode of “Shipping Method” bepaalt uiteindelijk ook hoe lang jij op je bestelling moet wachten. Het bepaalt ook in belangrijke mate hoe goed jouw pakket online te volgen is.

Er bestaat een oerwoud aan verzendmethoden die varieren van luchtvracht “direct China naar Nederland” tot routes die via Rusland en Turkije gaan. Ook zeevracht is een veelgebruikte verzendmethode en deze routes kunnen ook sterk varieren. Je kan te maken krijgen met China Post, Singapore Post, Malaysian Post en dat zijn slechts enkele voorbeelden.

Laten we dus eens kijken naar een aantal van de belangrijkste verzendmethoden en de levertijd die daar bijhoort.

LET OP: genoemde doorlooptijden zijn gemiddelden en kunnen altijd afwijken

 

AliExpress Standard Shipping

Dit is een van de populairste en ook snelste verzendmethoden. Met name als je de kosten van deze verzendmethode in ogenschouw neemt. Deze verzendmethode bestaat uit een samenwerking met Post NL en dit heeft een aantal voordelen:

 • De doorlooptijd bedraagt tussen de 5 en 25 dagen (mijn persoonlijke ervaring)
 • Zendingen zijn goed traceerbaar en je kunt dus precies zien waar een bestelling zich bevindt
 • Betrouwbaar
 • Wordt vaak gratis aangeboden (of kost niet meer dan E1,5 tot E3,- afhankelijk van artikel gewicht en afmetingen

Deze verzendmethode is absoluut mijn persoonlijke favoriet, soms kost het dan net iets meer maar dat betekent wel dat je jouw bestelling ook een stuk sneller in huis hebt. De trackingnummers die vanuit Aliexpress Standard Shipping worden verstrekt beginnen over het algemeen met de letters LX

 

AliExpress Premium Shipping

Dit is een van de goedkopere “snelle” methodes, het ligt in tussen de Aliexpress Standard Shipping en de (veel) duurdere Express oplossingen zoals UPS en DHL. Kosten bedragen gemiddeld rond de E15 / E20,-. Ik gebruik deze service eigenlijk nooit omdat Aliexpress Standard Shipping in de regel ook binnen 15 dagen wel binnen is.

 • Doorlooptijd bedraagt tussen de 7 en 15 dagen
 • Zendingen zijn goed traceerbaar en je kunt dus precies zien waar een bestelling zich bevindt
 • Betrouwbaar
 • Kostbaar

China Post Ordinary Small Packet Plus

Deze verzendmethode is op zich ook betrouwbaar en is gratis. Heeft de eigenschap dat het wel eens wat langer kan duren voordat je jouw bestelling in huis hebt. Pakketten worden vaak via “SinoTrans” gestuurd wat betekent dat ze bij aankomst in Nederland nog eens worden omgelabeld.

 • Doorlooptijd bedraagt tussen de 15 en 30 dagen
 • Zendingen ook traceerbaar maar met minder “scanmomenten” dan bij AliExpress Standard Shipping
 • Betrouwbaar
 • Wordt vrijwel altijd gratis aanboden

Deze verzendmethode is dus wat langzamer, maar nog steeds een betrouwbare methode waarbij zendingen zelden zoek raken en ze altijd wel aankomen. Dit ook binnen redelijk tijdsbestek.

 

Malaysian Post

Deze verzendmethode is bij mij niet heel populair. Pakketten zijn vaak erg lang “van de radar” en komen vaak via enorme omwegen naar Nederland. Wordt vaak aangeboden onder gratis verzenden en wordt ook vaak gebruikt onder de “Sellers shipping method”.

 • Doorlooptijd bedraagt minimaal 30 dagen en kan oplopen tot 60/80 dagen
 • Zendingen lange tijd “van de radar”
 • Niet altijd even betrouwbaar
 • Wordt altijd gratis aangeboden (ik zou er iig niet voor betalen)

 

 

UPS, DHL, TNT, Fedex & EMS

Ik groepeer deze even omdat deze eigenlijk allemaal dezelfde karakteristieken hebben. Erg belangrijk om rekening mee te houden is het feit dat je ongeveer 100% kans hebt op douanekosten en aanvullende kosten vanuit de logistiek dienstverlener. Dit heeft te maken met het feit dat deze express bedrijven niet onder de “Post regeling” vallen. De facturen van jouw bestelling liggen al voor het landen op Schiphol bij de Nederlandse Douane en jouw zending zal in vrijwel alle gevallen voorzien worden van BTW, importheffing en kosten voor de inklaring door de logistiek dienstverlener.

 • Doorlooptijd bedraagt tussen de 3 en 7 dagen
 • Goede traceerbaarheid
 • Betrouwbaar
 • Erg kostbaar
 • Bestelling loopt een zeer hoge kans op douanekosten en inklaringskosten

 

Conclusie

Als in het begin al gemeld: er is een oerwoud aan verzendmethoden die verkopers op Aliexpress kunnen hanteren. Betrouwbare en succesvolle verkopers zullen in de regel kiezen voor een betrouwbare verzendmethode. Ze hebben er namelijk alle belang bij om hun goede beoordeling en reputatie niet ten grabbel te gooien. Als je echt twijfelt kun je het beste ook even door de reviews bij een artikel heenbladeren. Hier staan erg vaak opmerkingen over de levertijd vermeld en geven een aardige indicatie.